Praat vandaag over morgen

We worden met elkaar steeds ouder. Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Hoe kijken we naar onze ‘oude dag’?

We denken en praten er nog nauwelijks over. Simpelweg omdat we niet weten wat we kunnen doen, of omdat we er nog niet aan willen denken. Stel het niet uit. Praat vandaag over morgen. Met die boodschap roepen we iedereen in de Achterhoek op in gesprek te gaan over ouder worden.

Hoe wilt u oud worden?
En wat verwacht u van uw naasten, uw naobers of van de overheid? Bijvoorbeeld met het regelen van vervoer, het onderhouden van de tuin of met het boodschappen doen? Of wat kunt u of wat kunnen uw kinderen dan betekenen voor de ouderen in hun omgeving? Wat kunt u nu al regelen om straks prettig oud te worden? Ook vanuit Samen Sterker Thuis stellen we deze vragen in onze huisbezoeken.

Dag van de Zorg voor Morgen
Vandaag, 30 oktober 2023, is het de Dag van de Zorg voor Morgen. Een goed moment om samen het gesprek aan te gaan…

Achterhoek vergrijst
Het gesprek over de zorg van morgen is nodig omdat Nederland in snel tempo vergrijst. In de Achterhoek sneller dan het landelijk gemiddelde. De zorg voor ouderen verandert daardoor drastisch. Dat vraagt iets van ons allemaal.

Ga d’r eens voor zitten, ga vandaag het gesprek aan over morgen.

Meer weten?

Voor video’s, verhalen en informatie uit de Achterhoek, kijk op www.achterhoekbank.nl.